online-workshop-handlettering-cynthia-vertessen

Ik volgde de online workshop handletteren

Ik volgde de online workshop Handlettering gegeven door Cynthia van Studio Vertess en deel graag met jouw mijn ervaring.

Nu moet je weten dat ik ooit al een offline workshop hierrond volgde (ook bij Cynthia), maar ik was al heel wat vergeten en blij dat deze online workshop mij terug aan het handletteren heeft gezet. Want guess what? Quotes, wenskaartjes, cadeautjes… zullen nooit meer hetzelfde zijn.

Hoe ziet de online workshop eruit?

De workshop bestaat uit 7 modules van video’s die jij op eender welk moment kan bekijken. Zo leer jij in deze +/- 5 minuut durende video’s hoe je die mooie letters en zinnen maakt, op welke manier je jouw handlettering kan opfleuren met doodles. Maar je leert ook werken met je brushpen én botanisch tekenen. Deze video’s zetten je creatieve geest op gang, geloof mij maar.

Daarnaast voorziet Cynthia ook nog enkele handige downloads die je kan afprinten of bewaren en die een handige steun zijn bij het oefenen.

Wat ervaar je tijdens de workshop?

Ik deed deze workshop in het weekend. Om me even volledig te ontspannen én creativiteit te laten stromen. Ik zette me aan de keukentafel, een kop koffie, materiaal en ik ging aan de slag. 

Cynthia legt je uit wat we gaan doen en je ziet allemaal mooie voorbeelden. Dat doet de inspiratie stromen. Daarna oefende ik op eigen houtje. Het leuke is dat je echt die verbetering ziet! Af en toe spieken op Pinterest om nog wat meer inspiratie op te doen en dan maar oefenen, oefenen, oefenen

Ik werd even onderbroken en dat is niet erg. Want het leuke aan online workshops is dat je deze achteraf weer kunt verder zetten. Ook wanneer je het gewoon 2 of 3x opnieuw wil doen, kan dat allemaal. Hihi ik moet eerlijk toegeven dat ik sommige video’s 2 of 3x heb bekeken. Want het lukte me niet van de eerste keer. Maar dat hoort erbij he!

Wat is het resultaat van deze workshop?

Oké, mijn doel was een klein boekje dat ik had liggen te gebruiken als oefenboekje. Zodat ik wat leuke quotes hierin had staan. Maar… mijn plannen zijn groot zo durf ik nu aan de slag te gaan en ga ik in de toekomst de volgende dingen zélf maken, met behulp van handlettering.

Ik denk aan:

  1. Gepersonaliseerde wenskaartjes
  2. Leuke quotes om cadeau te doen
  3. Inpakpapier just got a serious upgrade

Ik kan niet wachten om deze kaartjes en cadeautjes te gaan rondbrengen!

Maar hiernaast heeft het me ook zo een deugd gedaan om nog eens bezig te zijn met mijn handen, met een pen en met papier. Even back to basics. Focus, aandacht, toewijding,… Mijn gedachten even helemaal op nul. Heerlijk! Dankjewel Cynthia, voor de kennis, de creativiteit aan te wakkeren en mijn momentje voor mezelf!

Wil jij deze workshop ook volgenKijk dan hier voor alle informatie.

Op de hoogte blijven van alle nieuwe workshops, initiatieven, DIY’s,.. schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief.

Deel deze post of sla ze op

Share on facebook
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Share on whatsapp