Ik volgde de online workshop ‘Natuurlijke poetsproducten’

Ik volgde de home workshop ‘DIY Natuurlijke Poetsproducten’ gegeven door Marion Maakt. En ik deel zooo graag mijn ervaring.

Voor mij was dit één van mijn eerste stappen naar een meer duurzaam leven. Omdat het altijd een ver van mijn bed show leek of iets wat moeilijk toepasbaar was, stelde ik dit altijd uit. De workshop was voor mij een ideale manier om alvast één stuk van mijn verbruiksgoederen te verbeteren. Om daar met een meer ecologische blik naar te kijken en ook daadwerkelijk stapjes in te zetten.

Elke keer als ik wasmiddel in mijn wasmachine gooide, had ik al een wrang gevoel daarbij. Ik woon ook dicht bij P&G en ruik soms in de vaart of wateren hier rondom de haar- en schoonmaakproducten. Dat kan toch niet goed zijn?! Daarnaast merkte ik vroeger ook vaak allergische reacties en was ik ook benieuwd of dit ook impact had op onze huid of luchtwegen. Dus ik wou mijn eigen wasgewoontes alvast aanpakken. Hoe? Dat zou Marion mij leren.

Hoe ziet de workshop eruit?

Wanneer je je inschrijft: 

  • Je schrijf je in bij Marion, eerst even je instagramnaam ingeven
  • Daarna koop je jouw online ticket aan (€39) en krijg je een bevestigings e-mail met alle informatie, de e-book etc., en ook een link waar je een box met ingrediënten kan aankopen
  • Je vraagt jouw toegang aan op instagram, bij het juiste account
  • Marion laat je daarna toe op het privé account waar de hele workshop staat (omdat het op instagram staat kan jij heel gemakkelijk alle stories doorlopen, er zijn tegels gemaakt om jouw vragen te stellen en het is écht super leuk om te volgen).

Wat ervaar je tijdens de workshop?

Ik ging eerst aan de slag met het bestellen van alle producten. Sommige dingen had ik reeds thuis liggen, maar er waren toch enkele specialekes die ik nog nodig had. In de eerste module legt Marion ook alle ingrediënten uit, dit alleen al was super interessant!

Nadat alle ingrediënten waren toegekomen kon ik aan de slag. Na de introductie module ging ik met Marion mee in haar kuisroutine (ik had besloten om mij vooral te focussen op wasmiddel, wasverzachter, etc.). Daarna ging ik aan de slag met de receptenbundel, mijn weegschaaltje, het raspen van zeep, mooi afmeten en het allemaal tot een goed resultaat te brengen. Best wel tof eigenlijk, beetje het gevoel van ‘kok’ maar dan voor poetsproducten.

Doordat Marion alle uitleg geeft, de redenen waarom andere producten zo schadelijk zijn voor huid, milieu en luchtwegen en hoe deze natuurlijke ingrediënten wél bijdragen aan een duurzaam milieu, krijg je gewoon goesting om NOOIT meer gewoon wasmiddel te gebruiken. Ik moet toegeven, het kost natuurlijk wel even tijd en ik was al snel door mijn voorraad heen. Dus de tweede keer maak ik een grotere voorraad. En ja, de workshop blijft online dus je kan het opnieuw en opnieuw kijken.

Ook het stukje met de ‘etherische oliën’ vond ik kei tof. Het gaat verder dan deze te gebruiken in je wasmiddel natuurlijk, want ik maakte ook een wc verfrisser en wasmiddel (of wc-ontreiniger). Marion legde ook uit hoe je dit kan gebruiken in een aroma verstuiver. 

Mijn voormiddag eindigde met 3 potten wasmiddel (voor witte en gekleurde was), een wc-verfrisser en een wc-reiniger. Mijn kleren hebben misschien nu niet meer die ‘felle’ geur van de typische poetsproducten, maar ik kan ze met een gerust hart gebruiken en ze ruiken ook nog lekker. Daarnaast is azijn mijn favoriete middel geworden (en heb ik hier al veel geld mee uitgespaard).

“Azijn, een wondermiddeltje uit grootmoeders keuken”

Wat is het resultaat van deze workshop?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik nu met een geruster hart alles door de leidingen laat vloeien. En natuurlijk gebruik ik ook nog ‘gewone’ poetsproducten, maar langzamerhand, stap voor stap hoop ik toch dit te kunnen vervangen. En dat kan zeker met deze workshop.

Ook als je al gevorderd bent, Marion leert je écht alles en je kan zoveel vragen stellen waar zij elke 2 weken antwoorden op geeft. Dit is dé place to be voor jouw eigen natuurlijke poetsproducten te maken.

Dankjewel Marion voor deze super toegankelijke, authentieke en keei interessante workshop. Jouw kennis, enthousiasme en down-to-earth uitleg helpt echt voor ons newbies om de eerste stappen te zetten, en voor de gevorderden om nog stappen verder te gaan.

Wil jij deze workshop ook volgen? Dat kan voor €39. Kijk hier voor alle informatie.

Op de hoogte blijven van alle nieuwe workshops, initiatieven, DIY’s,.. schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief.

DSC_1367

Deel deze post of sla ze op

Share on facebook
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Share on whatsapp