Logo Spot Workshops

Blog

Review van online workshop 'DIY Aquarel set'

Geschreven door Sofie

3 min read

Sofie volgde de at home workshop ‘DIY Mini Aquarellen’ gegeven door Nele van Frularie en ze deelt hieronder haar ervaring.

Ik wil al langer iets creatief doen, uit het hoofd, met de handen. Het DIY pakketje van Nele was dus ideaal om de eerste stappen in die richting te zetten. Lees zeker verder naar mijn ervaring én wat het resultaat was van deze home workshop.

Review van online workshop DIY aquarel set

Hoe ziet de DIY eruit?

Ik krijg het pakketje heel snel thuis toe, nadat ik deze had aangevraagd. 

  • Het is een super leuk pakketje om uit te pakken
  • Je krijgt al het materiaal dat je nodig hebt om te starten (penseeltjes, aquarel,…)
  • Er zitten allemaal kleine verrassingen en extraatjes in
  • Het mooie boekje begeleid je stap voor stap

Wat ervaar je tijdens de workshop?

Op een zonnige zondagmiddag op mijn terras had ik zin in een creativity-boost. Het DIY Aquarel pakket van Nele lonkte al een tijdje naar me en met plezier legde ik alles klaar voor een creatieve namiddag.

In een boekje legt Nele stap voor stap uit hoe je ook al weer moet schilderenen hoe aquarelverf ‘werkt’. Ik herinner me vaag het waterverven van in de kleuterklas dus alle tips en oefeningen neem ik ter harte. Met een bang penseel en trillende hand neem ik veel water en een beetje verf. Eerst bibberen mijn lijnen maar na een tijdje vind ik mijn ritme en vloeien de lijntjes en kleuren vlot door elkaar. 

Door meer of minder water, oefen ik de verschillende technieken die Nele uitlegt in het boekje. Allerlei vormpjes en lijntjes die de basis vormen om later echte figuren te gaan schilderen. Vervolgens probeer ik de planten na te schilderen uit Nele haar boekje om ook dat onder de knie te krijgen.

Mijn oefenblaadje is vol en het boekje is uit. Nu is het tijd om écht aan de slag te gaan en een kaartje te schilderen. Mijn oma is binnenkort jarig dus ik zoek wat inspiratie op Pinterest om een fleurige kaart te schilderen met bloemetjes. Eerst schrijf ik voorzichtig met potlood mijn tekst en teken ik in grove lijnen welke bloemen ik ongeveer wil schilderen. Nog even nadenken over het kleurenpalet en voor ik het weet, ben ik vertrokken.

“Schilder eerst de lichtste kleuren. Donkerder maken, kan je altijd nog maar lichter niet meer.”

Review van online workshop DIY aquarel setReview van online workshop DIY aquarel set

Wat is het resultaat van deze workshop?

Vuil water en een rommelig schilderspaletje maar een enorm ontspannend gevoel. Ik ben trots op het kaartje en denk dat mijn oma hier heel blij mee gaat zijn. 

Dankjewel Nele voor het superleuke pakket en het snelle antwoorden op mijn vragen.

Wil jij ook een gelijkaardige workshop volgen? Ontdek dan al onze aquarel workshops of DIY paketten

Review van online workshop DIY aquarel set

Op de hoogte blijven van alle nieuwe workshops, initiatieven, DIY’s,.. schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief.