Workshop Kombucha & Co

23 september 2025

  • Workshop Kombucha & Co - Foto
  • Workshop Kombucha & Co - Foto
  • Workshop Kombucha & Co - Foto
  • Workshop Kombucha & Co - Foto
  • Workshop Kombucha & Co - Foto

wanneer?

dinsdag 23/09/2025 van 09:30u - 12:30u

beschikbaar in deze talen

Nederlands

waar gaat de workshop door?

Pannenhuis Social Bar

Zandstraat

8200 Brugge

bij jouw boeking krijg je het exacte adres toegestuurd.

ideaal voor

  • Volwassenen (18+)
  • Senioren

toegankelijkheid

niet rolstoeltoegankelijk

In deze 3 uur durende workshop KOMBUCHA & CO degusteren we enkele van Sam's huisgemaakte Kombucha's. We maken niet alleen kennis met de gekende Kombucha, maar ook met de prinsessen variant met haar delicate zachte smaak, namelijk de JUN KOMBUCHA.

De SCOBY zwam zal geen geheimen meer hebben, want Sam leert je de basisprincipes over eerste en tweede fermentaties. Ik ben en blijf een voedselredster, dus ook zero waste tips kunnen niet ontbreken. Daarom geef ik ook tips mee rond hoe je je surplus SCOBY'S kan verwerken in heel wat lekkers.

Natuurlijk gaan we ook zelf aan de slag om onze eigen signatuursmaak samen te stellen met smaakmakers uit wildpluk of geredde biologische ingrediënten. Zo creëer jij jouw meest unieke, persoonlijke Kombucha, die bovendien probiotische eigenschappen heeft en waarmee je je darmflora een gezonde boost geeft.

En dat kan je keer op keer, want je gaat naar huis met een waaier aan praktische tips, inspiratie, een fles zelfgemaakte Kombucha én je eigen SCOBY met startervloeistof, zodat je thuis zelf lustig verder kan experimenteren.

Naast Kombucha's maakt Sam ook haar eigen Sampagnes. Dat zijn alcoholarme sprankeldrankjes gemaakt op basis van wilde giststarters. Ook hier zullen we kort mee kennismaken.

Bereid je dus maar voor op een boeiende ochtend vol sprankelende inspiratie en schrijf je vandaag nog in: het aantal plaatsen is namelijk beperkt.

Inbegrepen in deze workshop:

  • uitgebreide en interactieve degustatie van Kombucha's en verschillende 'wild' gefermenteerde drankjes
  • Kombucha zwam (SCOBY) + moedervloeistof in pot om thuis mee aan de slag te gaan
  • gedetailleerde uitleg rond voeding & verzorging van de SCOBY
  • inspiratie om je SCOBY's te verwerken in ander lekkers (= geen verspilling!)
  • je eigen signatuursmaak op basis van biologische (geredde) ingrediënten en Sam's huisgemaakte fruitpoeders, gedroogd fruit / kruiden, Cheongs, Shrubs, ...
  • 1 beugelfles
  • Sam Serveert's expertise
  • uitgebreide mogelijkheid tot vragen stellen
  • mogelijkheid om een doe-het-zelf pakket aan te kopen (voor jezelf of als inspirerend geschenk)
  • smaakinspiratie om thuis verder te kunnen experimenteren
  • verzekering

Wat breng je zelf mee?

  • maatbeker
  • een smalle trechter (voor vullen van de fles)
  • snijplank
  • scherp keukenmesje
  • keukenschort
  • groenten, kruiden en/of fruit uit eigen tuin (gewoon omdat het plezant is te werken met wat je zelf oogst. Dit is optioneel)

Warme groet en tot gauw, Sam

49,-  € / pers.

Sam

Sam -
workshop hero

Als eco foodie, wildplukster en voedselredster geef ik niet alleen kookworkshops die gezond zijn voor mens, dier en planeet, maar maak ik ook DIY pakketten waar jij zelf mee aan de slag kan thuis....

wat vind je van deze workshops?

wat anderen zeggen

Originele workshops op leuke locaties, steeds met een persoonlijke aanpak!

Leen V.

Goede communicatie over de workshop cocktails die we hebben ingezet als bedrijfs event.Iedereen heeft ervan genoten.

Karel S.

Gemakkelijk dat alles zo op één platform staat. Ik ga er op zoek voor workshops voor mezelf én voor met vrienden.

Laura C.