Workshop 'Kombucha & andere natuurlijke sprankeldrankjes'
23 september 2025
wanneer?
dinsdag 23/09/2025 van 09:30u - 12:30u
beschikbaar in deze talen
Nederlands
waar gaat de workshop door?
Pannenhuis Social Bar
Zandstraat
8200 Brugge
bij jouw boeking krijg je het exacte adres toegestuurd.
ideaal voor
- Volwassenen (18+)
- Senioren
toegankelijkheid
niet rolstoeltoegankelijk
In deze workshop leren we hoe we zowel Kombucha als mousserende drankjes maken op basis van de wilde gisten die van nature aanwezig zijn op de ingrediënten die we zullen gebruiken. Je leert niet alleen de basics over eerste en tweede fermentaties, over wilde gisten, maar ook hoe je een Kombucha zwam (SCOBY) verzorgt zodat jij jouw leven lang zelf deze heerlijke probiotische drank kan maken. We proeven ook van andere gefermenteerde drankjes, zoals waterkefir, Kvass en andere wilde gist creaties op basis van gember, kurkuma en dennennaalden.
Dankzij de techniek die jij je eigen maakt, creëer jij jouw eigen natuurlijke koolzuurhoudende drankjes met ontzettend veel mogelijke smaakcombinaties. Denk maar aan brandnetel, paardenbloem, madeliefjes, tijm, citroenmelisse, citroengras, citroenverbena, munt, tulsi (heilige basilicum), salie...Maar je kan ook werken met bloemen zoals ongewassen (!) magnoliabloemen, Japanse Duizendknoop (jawel!), rozenblaadjes, seringen...
Eenmaal je de smaak te pakken hebt, zal je popelen om aan een volgend smaakexperiment te beginnen. Gegarandeerd verbluf jij deze zomer al je gasten met jouw zelfgemaakte mousserende drankjes, die je trouwens ook kan gebruiken om de heerlijkste mocktails en cocktails mee te maken.
Inbegrepen in deze workshop:
- interactieve degustatie van verschillende 'wild' gefermenteerde drankjes
- Kombucha zwam (SCOBY) + moedervloeistof in pot om thuis mee aan de slag te gaan
- je eigen signatuursmaak op basis van biologische (geredde) ingrediënten en Sam's huisgemaakte fruitpoeders, gedroogd fruit / kruiden, Kôso's en Cheongs, ...
- 1 beugelfles
- Sam Serveert's expertise
- uitgebreide mogelijkheid tot vragen stellen
- mogelijkheid om doe-het-zelf pakketten aan te kopen (voor jezelf of als inspirerend geschenk)
- gedetailleerde uitleg rond voeding & verzorging van de SCOBY
- receptideeën om thuis verder te kunnen experimenteren
- verzekering
Wat breng je zelf mee?
- maatbeker
- trechter
- snijplank
- scherp keukenmesje
- keukenschort
Ben je nieuwsgierig naar hoe dit allemaal gaat? Schrijf je dan vandaag nog in: het aantal plaatsen is beperkt.
Warme groet en tot gauw, Sam
49,- euro per persoon

Sam -
workshop hero
Als eco foodie, wildplukster en voedselredster geef ik niet alleen kookworkshops die gezond zijn voor mens, dier en planeet, maar maak ik ook DIY pakketten waar jij zelf mee aan de slag kan thuis....
wat vind je van deze workshops?
wat anderen zeggen
Originele workshops op leuke locaties, steeds met een persoonlijke aanpak!
Leen V.
Goede communicatie over de workshop cocktails die we hebben ingezet als bedrijfs event.Iedereen heeft ervan genoten.
Karel S.
Gemakkelijk dat alles zo op één platform staat. Ik ga er op zoek voor workshops voor mezelf én voor met vrienden.