Workshop: Fermenteren met groenten en kruiden
14 oktober 2025
wanneer?
dinsdag 14/10/2025 van 19:00u - 22:00u
beschikbaar in deze talen
Nederlands
waar gaat de workshop door?
Buikgeluk
Merelputstraat
9420 Erpe-Mere
bij jouw boeking krijg je het exacte adres toegestuurd.
ideaal voor
- Volwassenen (18+)
toegankelijkheid
niet rolstoeltoegankelijk
Wist je dat zuurkool een sterspeler is als het gaat over vitamine C, probiotica en je immuunsysteem? Of dat vegan kimchi eigenlijk de allerlekkerste is? Dat en veel meer leer je in de workshop kimchi en zuurkool fermenteren! Gefermenteerde groentjes zijn goed voor je gezondheid, buikgeluk, immuunsysteem, energie, vitaliteit en… Het is ook nog eens waan-zinnig lekker!
De inhoud van deze workshop is:
🥒 Alle kennis over wat fermentatie is + alle technieken om feilloos en veilig te fermenteren. 🥦 Inzicht in waarom fermentatie zo gezond is. 🍆 Hoe je gefermenteerde groenten kan inzetten om je immuniteit te ondersteunen. 🥕 We maken ook samen kimchi, zuurkool en een seizoensgroente. Je eindigt met 3 bruisende potten boordevol lekkers.
Je krijgt ook een e-boekje vol informatie en overheerlijke recepten, alsook toegang tot de Buikgeluk fermentatie groep, waar je alle vragen kan stellen en lekkere ontdekkingen kan delen met elkaar. Na deze workshop hebben kimchi en zuurkool geen geheimen meer voor jou. Wist je dat zuurkool een sterspeler is als het gaat over vitamine C, probiotica en je immuunsysteem? Of dat vegan kimchi eigenlijk de allerlekkerste is? Dat en veel meer leer je in de workshop kimchi en zuurkool fermenteren! Gefermenteerde groentjes zijn goed voor je gezondheid, buikgeluk, immuunsysteem, energie, vitaliteit en… Het is ook nog eens waan-zinnig lekker!
De inhoud van deze workshop is:
🥒 Alle kennis over wat fermentatie is + alle technieken om feilloos en veilig te fermenteren. 🥦 Inzicht in waarom fermentatie zo gezond is. 🍆 Hoe je gefermenteerde groenten kan inzetten om je immuniteit te ondersteunen. 🥕 We maken ook samen kimchi, zuurkool en een seizoensgroente. Je eindigt met 3 bruisende potten boordevol lekkers.
Je krijgt ook een e-boekje vol informatie en overheerlijke recepten, alsook toegang tot de Buikgeluk fermentatie groep, waar je alle vragen kan stellen en lekkere ontdekkingen kan delen met elkaar. Na deze workshop hebben kimchi en zuurkool geen geheimen meer voor jou.
Wat breng ik mee? 3 weck, schroef of beugelbokalen van 1×0,5l en 2×1 liter. (Of reserveer ze aan €18 als je ze zelf niet kan meenemen) We voorzien alle snijmateriaal en snijplanken, maar als je wil, mag je een extra mandoline of goed snijdend mes meebrengen. Wie geeft de workshop? Kim, de fermentatiespecialist van Buikgeluk
95,- euro per persoon (incl. BTW)

Kim -
workshop hero
Hi! Ik ben Kim van Buikgeluk, psychologe en orthomoleculair voedingsdeskundige qua opleiding en gepassioneerd door gezond/lekker eten, fermentatie, darmgezondheid en het -microbioom.
Via Buikgeluk wil ik die passies delen en anderen inspireren om ook hun gezondheid in eigen handen te nemen. Ik geef workshops rond gezonde dranken (kombucha, kefir, kvass, gemberbier …) alsook gezonde cocktails & mocktails, gefermenteerde groentjes (kimchi, zuurkool, etc.), vegan kaas, koken met fermentaties, etc. Als het gaat over super lekker eten waar je van geniet én ook...
Reviews
Ann
•25/03/2025
Workshop: Fermentatie dranken: healthy drinks & limo’s
zeer duidelijke uitlegn fijne mevrouw en lekker gegeten
Marylyn
•11/04/2024
Workshop: Fermentatie dranken: healthy drinks & limo’s
Leerrijk, vernieuwend, gezellig, positief, inventief
Inge
•30/04/2022
Workshop fermentatie: Kimchi & Zuurkool
Leerijk interessant en handig voor de toekomst
wat vind je van deze workshops?
wat anderen zeggen
Originele workshops op leuke locaties, steeds met een persoonlijke aanpak!
Leen V.
Goede communicatie over de workshop cocktails die we hebben ingezet als bedrijfs event.Iedereen heeft ervan genoten.
Karel S.
Gemakkelijk dat alles zo op één platform staat. Ik ga er op zoek voor workshops voor mezelf én voor met vrienden.