Workshop fermenteren: Kimchi & Co

29 november 2025

  • Workshop fermenteren: Kimchi & Co - Foto
  • Workshop fermenteren: Kimchi & Co - Foto
  • Workshop fermenteren: Kimchi & Co - Foto
  • Workshop fermenteren: Kimchi & Co - Foto
  • Workshop fermenteren: Kimchi & Co - Foto

bekijk alle info over deze geplande workshop

wanneer?

zaterdag 29/11/2025 van 09:30u - 12:30u

beschikbaar in deze talen

Nederlands

waar gaat de workshop door?

Pannenhuis Social Bar

Zandstraat

8200 Brugge

bij jouw boeking krijg je het exacte adres toegestuurd.

ideaal voor

  • Volwassenen (18+)
  • Senioren

toegankelijkheid

niet rolstoeltoegankelijk

In deze workshop ‘Kimchi & Co’ leg ik de basisprocessen uit van de eeuwenoude methode die fermentatie is, en hoe je deze techniek kunt inzetten om voedselverspilling tegen te gaan.

Zoals in elk van mijn workshops werken we met lokale, biologische en waarschijnlijk geredde seizoensgebonden ingrediënten. Hiermee maken we dit keer onder andere onze eigen plantaardige kimchi en een verrassings ferment. Beide neem je uiteraard mee naar huis, samen met een inspiratiefiche rond heerlijke combinaties.

Wat mag je verwachten?

  1. uitleg basisprocessen van fermentatie
  2. toelichting van de verschillende manieren om te fermenteren
  3. grote keuze uit biologische ingrediënten waarmee we onze eigen vegetarische kimchi maken én een verrassings ferment, beide om mee naar huis te nemen
  4. hand-out met enkele recepten en inspiratie rond hoe je jouw gefermenteerde creaties gebruikt in gerechten

Via fermentatie breng je niet alleen meer smaak in jouw keuken. Gefermenteerd voedsel zorgt er ook voor dat je op een natuurlijke manier probiotica binnenkrijgt. Zo hoef je geen extra euro’s te spenderen aan supplementen met dezelfde werking. Want: onze darmen zijn ons tweede brein. Als je die gelukkig houdt, kun je niet anders dan ook zelf genieten van een flinke portie geluksgevoel.

Kom jij ook mee genieten? Aarzel dan niet en schrijf je nu al in: deze workshop wordt doorgaans goed 'gesmaakt' en er is maar plek voor 12 deelnemers. Snel beslissen om meer te weten te komen over gefermenteerde - en dus gezondere - voeding én zelfgemaakt lekkers mee naar huis te nemen is dus de boodschap.

Van harte welkom! Sam

49,-  € / pers.

Reviews van deze workshopgever

Marleen

23/09/2025

Workshop Kombucha & Co

Heel leuke workshop ! Veel geleerd, losse sfeer, mooie tafels, benieuwd naar het resultaat...

Lisa

23/09/2025

Workshop Kombucha & Co

Super boeiende workshop. Ik raakte onmiddellijk geïnspireerd door Sam haar enthousiasme. Ik had geen kennis rond kombucha maar ga nu met plezier ermee aan de slag.

Pia

23/09/2025

Workshop Kombucha & Co

Leerrijke en gezellige workshop

Els

23/09/2025

Workshop Kombucha & Co

hele leuke manier om kennis te maken met de wereld van kombucha. je wordt volledig ondergedompeld in het hoe en wat en de oneindige mogelijkheden... onvoorstelbaar wat je met simpele elementen uit tuin of natuur kunt bereiken (onverwachte smaken bvb)

Sam

Deze workshop wordt gegeven door Sam

Als eco foodie, wildplukster en voedselredster geef ik niet alleen kookworkshops die gezond zijn voor mens, dier en planeet, maar maak ik ook DIY pakketten waar jij zelf mee aan de slag kan thuis. ...

bekijk de geplande workshops van Sam

alle workshops in provincie West-Vlaanderen

wat anderen zeggen

Originele workshops op leuke locaties, steeds met een persoonlijke aanpak!

Leen V.

Goede communicatie over de workshop cocktails die we hebben ingezet als bedrijfs event.Iedereen heeft ervan genoten.

Karel S.

Gemakkelijk dat alles zo op één platform staat. Ik ga er op zoek voor workshops voor mezelf én voor met vrienden.

Laura C.