Workshop chocolade pralines
11 mei 2025
wanneer?
zondag 11/05/2025 van 14:00u - 18:00u
beschikbaar in deze talen
Nederlands
waar gaat de workshop door?
smmaak
Brabantdam
9000 Gent
bij jouw boeking krijg je het exacte adres toegestuurd.
ideaal voor
- Volwassenen (18+)
toegankelijkheid
niet rolstoeltoegankelijk
In deze workshop leer je met chocolade werken als een pro
Je maakt verschillende vullingen, van ganache, salted caramel tot botercrème en die ga je nadien zelf tot pralines verwerken. Op het einde ga je naar huis met een leuk en vooral lekker doosje. Na deze kookworkshop weet je hoe je een tempereermachine moet gebruiken, hoe je mallen vult en kun je thuis makkelijk aan de slag .
De workshop gaat door in het atelier smmaak, brabantdam 158 , Gent.
Inbegrepen:
- Gebruik van machines, vormen, schort en alle nodige keukengerei
- Alle ingrediënten om een doosje pralines te maken met verschillende smaken.
- Koffie, thee en frisse dranken
- Persoonlijke begeleiding
- Mooie locatie
- Nadien krijg je een digitale cursus zodat je niet hoeft te noteren
- Afwas en reiniging van alle keukengerei doen wij.
Deze workshop is voor wie houdt van bakken en koken en is zowel voor beginners als gevorderden.
We nemen onze tijd om alles af te werken, vanaf 17 ronden we af en pakken we in, Maar voorzie wat extra tijd zodat je niet moet haasten en op eigen tempo jouw chocolaatjes kunt afwerken.
Als het een warme zomerdag wordt dan wordt er een nieuwe datum gepland want met te hoge temperaturen kunnen we niet goed met chocolade werken.
75,- euro per persoon

Femke -
workshop hero
Femke is de oprichter van Porseleen, een keukenbibliotheek waar je allerlei toestellen kunt huren die je maar af en toe nodig hebt, zoals een ijsmachine of pizzaoven. Je kunt er kookworkshops volgen waar je de techniek leert en veel inspiratie op doet. Denk aan kookworkshops in een mooie omgeving met alle nodige keukengerei en nadien kun je de toestellen een weekje meenemen om je thuis helemaal te laten gaan.
Femke leerde pasta maken toen ze 10 was, en daar bleef...
Reviews
Simona
•30/03/2025
Workshop pasta maken
Erg leuk workshop. Veel deskundig uitleg en interessante weetjes over grannen maar ook anere ingredenten. Mooi, professioneel kook-studio. Gezellige kook- docent die haar passie erg leuk kan deelen en niet minder belangrijk, de pastas waren ook lekker en de saus ook !!!!!
Ria
•12/04/2025
Workshop ijs draaien
Femke is iemand die heel gedreven is en goed op de hoogte over alles wat betreft voeding en het materiaal. Ze heeft een deskundige goed verstaanbare uitleg. Wat ik ook een pluspunt vind is dat ze zo ecologisch mogelijk probeert te werken, zowel qua materiaal als voedingstoffen. Je wordt er hartelijk ontvangen en komt er gedurende de workshop niets tekort. Een heel leerzame toffe workshop gegeven door een toffe dame.
Hanne
•10/04/2025
Workshop ravioli
Leuke ervaring, de versnaperingen en wijntjes maken het extra gezellig ;-).
Purdey
•08/04/2025
Workshop pizza bakken
Gezellige ontvangst, goede volgorde van activiteiten waardoor alles aan bod komt en door veel uitleg en ruimte voor vragen. Femke wist echt veel. We hebben veel bijgeleerd en zo zijn we gerustgesteld om thuis aan de slag te gaan. Ik heb het gedaan samen met mijn dochter en was heel leuk om te doen samen.
wat vind je van deze workshops?
wat anderen zeggen
Originele workshops op leuke locaties, steeds met een persoonlijke aanpak!
Leen V.
Goede communicatie over de workshop cocktails die we hebben ingezet als bedrijfs event.Iedereen heeft ervan genoten.
Karel S.
Gemakkelijk dat alles zo op één platform staat. Ik ga er op zoek voor workshops voor mezelf én voor met vrienden.